Квантум-Хамелеон

Категорія: Добрива Квантум, Функціональні мікродобрива

Виробник: Quantum

Добриво-буферизатор з трьохрівневим контролем рН. Цей продукт є інноваційним препаратом, що діє, зокрема, як підкислювач та буферизатор робочого розчину та може використовуватись для корекції рН та пом’якшення води перед додаванням інших препаратів у резервуар обприскувача.

Хімічний склад та властивості:

N K2O SO3
2% об 2% об 3,8% об

Спеціальна формуляція органічних кислот з буферними властивостями.

Дія і вплив мікродобрива

  • Високі буферні властивості щодо утримання рівня рН
  • Ефективне запобігання лужному гідролізу пестицидів
  • Рівномірне покриття листкової поверхні
  • Підвищення ефективності засвоєння мікродобрив у бакових сумішах

Особливості препарату

«КВАНТУМ-ХАМЕЛЕОН» нейтралізує надлишок гідроксид-іонів (OH–) та розчинених солей у воді. Ефект полягає в зниженні рівня рН, що дає оптимальні умови для обприскування та запобігає лужному гідролізу завдяки підтримці рН в ідеальному діапазоні для найвищої ефективності.

«КВАНТУМ-ХАМЕЛЕОН» містить трьохрівневий індикатор (трьохрівневу систему зміни кольору залежно від рН робочого розчину) для ефективного та швидкого контролю. При додаванні препарату колір робочого розчину буде змінюватися від блакитного до зеленого і потім до жовтого залежно від рН (див. фото).

«КВАНТУМ-ХАМЕЛЕОН» є одночасно високоефективним буферизатором робочого розчину: після додавання препарату у воду та встановлення потрібного рівня рН розчин набуває високих буферних властивостей, тобто ефективно утримує рівень рН.

«КВАНТУМ-ХАМЕЛЕОН» нейтралізує розчинені солі, які інгібують здатність води до зміни рН. Це, по суті, пом`якшує жорсткість води і допомагає подолати проблеми фітотоксичності.

«КВАНТУМ-ХАМЕЛЕОН», крім іншого, діє в якості змочувального агента для зниження поверхневого натягу, що забезпечує краще покриття листової поверхні. Він також має проникаючі властивості допомагаючи компонентам робочого розчину краще проникати в рослини. Результатом є більш швидке та ефективне поглинання й ефект від дії агрохімікатів.

«КВАНТУМ-ХАМЕЛЕОН» містить спеціальні компоненти, що запобігають утворенню піни.

Технологія застосування

Добриво-буферізатор, що має підкислюючі властивості з трьохрівневевим контролем рН.

Під час використання препарату розчин наочно змінює колір на блакитний, зелений або жовтий залежно від рівня рН води, таким чином, усуваючи необхідність вимірювання рН чи використання тест-смужок (лакмусових папірців).

Вам потрібно після заповнення водою резервуару обприскувача, лише додавати «КВАНТУМ-ХАМЕЛЕОН», поки необхідний діапазон pH не буде досягнуто, що буде видно за забарвленням розчину:

  • рН води складає більше 7: синій колір
  • рН 6-7: зелений колір
  • рН менше 6: жовтий колір

Норма витрати препарату складає від 100 до 500мл на 100л води залежно від рН води та її жорсткості. Для особливо жорсткої води може бути потрібне використання більшої норми витрати препарату

Рекомендується попереднє тестове визначення необхідної дози препарату в невеликому об’ємі води. Необхідно лише відміряти 1л води і потім за допомогою мірного посуду (можливо використовувати і звичайний медичний шприц) визначити кількість препарату, що необхідно додати у воду для досягнення потрібного рівня рН (що визначається кольором розчину – див. вище)

Завжди додавати препарат у бак обприскувач перед пестецидами та іншими агрохімікатами. Перед застосуванням препарат рекомендується добре збовтати.