Квантум К36

Категорія: Добрива Квантум, МоноЕлементні добрива

Виробник: Quantum

Концентроване калійне добриво з додаванням мікроелементів, з високим вмістом органічної форми калію - до 5 разів краще поглинання листям порівняно з іншими формами

Хімічний склад та властивості:

N K2O SO3O B Zn Cu Mn Mo Ni
2,5% (25 г/л) 36% (360 г/л) 2,5% (25 г/л) 0,04% (0,4 г/л) 0,08% (0,8 г/л) 0,08% (0,8 г/л) 0,08% (0,8 г/л) 0,001% (0,01 г/л) 0,0001% (0,001 г/л)

рН – 7,0-8,0. Густина – 1,40-1,47 кг/л

Дія і вплив мікродобрива

Препарат містить калій у вигляді сполук з органічними кислотами, що є:

  • ідеальним джерелом калію для листового живлення - до 5 разів краще поглинання;
  • органічні кислоти, що входять до складу продукту, швидко асимілюють у рослинах і легко перетворюються на вуглеводи, що сприяє поліпшенню дозрівання плодів та ягід і їх смакових якостей.

Технологія застосування

Обприскування

Під час проведення листового (позакореневого) підживлення витрата робочого розчину: для польових, овочевих культур - 200-400 л/га, для виноградників та садів - 500-1000 л/га. Обробки виконуються стандартними обприскувачами. Робочий розчин готують безпосередньо перед внесенням. Заповнюють бак на 2/3 водою та при перемішуванні послідовно додають компоненти, дочекавшись рівномірного перемішування попереднього компонента.

Обприскування проводити зранку або ввечері.

Оптимальна температура повітря 10-25°С, швидкість вітру до 5м/с.

Застереження. Не рекомендується виконувати обробку в умовах дії низьких або високих температур повітря, інтенсивного сонячного випромінювання та сильного вітру.

Сумісність з іншими агрохімікатами

Можливо виконувати сумісне внесення «Квантуму» разом із засобами захисту рослин та іншими добривами, але не рекомендується суміщати підживлення з обробкою гербіцидами в ранні фази розвитку рослин. Перед змішуванням рекомендується перевірити сумісність препаратів: тестове приготування робочого розчину не повинне давати осад. Можливе незначне помутніння.

Рекомендовані норми витрати мікродобрива «Квантум - К36»

Культура Фаза росту і розвитку Норма витрати, л/га (л/т)
Озима і яра пшениця, озимий і ярий ячмінь, жито Фаза молочно - воскової стиглості (ВВСН 83-87) 1
Озимий і ярий ріпак, гірчиця Фаза формування насіння (ВВСН 71-79) 1
Соя, горох Фаза формування бобів (ВВСН 71-79) 2
Зерняткові та кісточкові, ягідні культурі Ріст плодів до збору врожаю (ВВСН 74-89) 2
Ріст ягід (ВВСН 71-79) 2
Достигання ягід (ВВСН 81-89) 2
Картопля Фаза цвітіння (ВВСН 65-69) 2
Томати, перець, ба- клажани Фаза формування плодів (ВВСН 71-79) 3
Морква Ріст коренеплода (ВВСН 41-49) 3
Цибуля, часник Формування цибулин (ВВСН 45-49) 4
Горіх Розвиток та дозрівання плода (ВВСН 75-89) 4

В умовах дефіциту калію (зокрема за результатами візуальної чи лабораторної діагностики) для всіх культур (особливо для плодово-ягідних та овочевих) рекомендується виконувати повторні обробки з інтервалом 7-10 днів. Для досягнення кращих результатів рекомендуємо виконувати підживлення в комплексі з іншими препаратами згідно з технологічними схемами для відповідної культури. Див. відповідні рекомендовані схеми добрив «Квантум» під відповідні культури.

Калій та регулювання водного обміну і газообміну в листках рослин.Вплив калію на накопичення вуглеводів.

Калій є рухомим елементом і знаходиться в сольовій формі в клітинному соку. Від його концентрації залежить рух води в листі рослин і швидкість дихання. Калій регулює процеси транспірації і дихання, контролюючи відкриття і закриття устячок (див. мал.), тому при достатній кількості калію підтримується тургор (вміст рідини в клітинах) і скорочуються втрати води (зів’янення рослин) в умовах посухи та спекотної погоди.

Калій сприяє росту судин ксилеми, покращуючи, таким чином, можливість транспорту цукрів і накопичення вуглеводів.

Калій має велике значення для регулювання процесів транспірації і дихання, він може поліпшити стійкість рослин до стресу в умовах посухи і високих температур. Високоефективна формуляція «органічного» калію «Квантум-К36» забезпечує ефективне і швидке поглинання і засвоєння калію через листову поверхню.

Компанія «Квадрат» пропонує функціональні препарати «Квантум-К36» та «Квантум-Аквасил» для підживлення рослин в умовах посухи, спекотної погоди, застосування яких дозволяє суттєво зменшити негативний вплив високих температур та недостачі вологи. Кремнійвмістне добриво «Квантум-Аквасил» проявляє також широку антистресову дію: проти посухи, спеки, морозу, полягання, шкідників, хвороб та інш..

Добриво «Квантум-К36» також використовується з метою підвищення вуглеводів у плодах та їх смакових якостей завдяки великому вмісту калію у суміші з органічними кислотами.