Квантум АміноМакс

Категорія: Добрива Квантум, Функціональні мікродобрива

Виробник: Quantum

Комплексне добриво з амінокислотами для підживлення рослин.

Містить L-амінокислоти рослинного походження

Хімічний склад та властивості:

Амінокислоти N P2O5 K2O B Fe
14% (140 г/л) 2,4% (24,6 г/л) 2,2% (22 г/л) 2,3% (23 г/л) 0,024% (0,24 г/л) 0,05% (0,5 г/л)
Zn Cu Mn Mo Ni Co
0,05% (0,5 г/л) 0,043% (0,43 г/л) 0,044% (0,44 г/л) 0,01% (0,1 г/л) 0,006% (0,06 г/л) 0,005% (0,05 г/л)

Збагачений гуміновими речовинами. pH - 4-5. Густина - 1,10 - 1,15 кг/л

Дія і вплив мікродобрива

Висококонцентрований препарат містить широкий спектр амінокислот, збагачений макро- і мікроелементами, гуміновими речовинами, органічними кислотами і фітогормонами для підсилення антистресового ефекту та посилення імунітету рослин з метою:

  • сприяння росту та розвитку кореневої системи;
  • подолання стресу, особливо в умовах посухи та жари;
  • стимулювання природного захисту рослин від патогенів;
  • підвищення приживлюваності розсади після пересадки.

Усі компоненти препарату відзначаються здатністю до легкого і швидкого поглинання рослинами. Препарат у своєму складі має біологічну систему буферизації робочого розчину, має властивості прилипача та зволожувача.

Технологія застосування

Обприскування

Під час проведення листового (позакореневого) підживлення витрата робочого розчину: для польових, овочевих культур - 200-400 л/га, для виноградників та садів - 500-1000 л/га. Обробки виконуються стандартними обприскувачами. Робочий розчин готують безпосередньо перед внесенням. Заповнюють бак на 2/3 водою та при перемішуванні послідовно додають компоненти, дочекавшись рівномірного перемішування попереднього компонента.

Обприскування проводити зранку або ввечері. Оптимальна температура повітря 10-25°С, швидкість вітру до 5м/с.

Застереження. Не рекомендується виконувати обробку в умовах дії низьких або високих температур повітря, інтенсивного сонячного випромінювання та сильного вітру. Не застосовувати разом з гербіцидами, через ризики зниження гербіцидного ефекту.

Фертигація при крапельному зрошенні

Препарат можливо застосовувати під час фертигації рослин, що вирощуються на крапельному зрошенні. При фертигації препарат застосовують 2-4 рази в період вегетації в дозі 1,0 - 5,0 л/гa. Рекомендується проводити очистку фільтрів системи зрошення перед застосуванням та після нього, у зв`язку з наявністю органічних компонентів в препараті.

Підживлення розсади після висадки - полив розчином 0,5-0,7% (0,5-0,7 л препарату на 100л води).

У разі застосування в якості ад`юванту та антистресанту в баковій суміші з інсектицидами і фунгіцидами препарат застосовують з нормою - 0,2-0,7 л/га.

У випадку застосування для листового підживлення при стресових ситуаціях тільки названого препарату,без додаткових компонентів у баковій суміші, норма витрати препарату повинна становити від 0,5 до 1,0 л/га.

Наведені рекомендації не є вичерпними, враховуючи широкий спектр можливих варіантів застосування препарату, можливе його використання в іншій спосіб. У разі потреби рекомендується звертатись за консультацією до виробника.

Сумісність з іншими агрохімікатами

Можливо виконувати сумісне внесення «Квантум-АміноМакс» разом із засобами захисту рослин та іншими добривами, але не рекомендується суміщати підживлення з обробкою гербіцидами. Перед змішуванням рекомендується перевірити сумісність препаратів - тестове приготування робочого розчину не повинне давати осад. Можливе незначне помутніння.

Не можна змішувати з мідьвмісними, сірковмісними препаратами або їх похідними. Не змішувати також з мінеральними маслами або продуктами, які мають лужне середовище.