Квантум Гекон (Суперзмочувач)

Категорія: Добрива Квантум, Ад'юванти

Виробник: Quantum

Органосиліконовий ад'ювант-суперзмочувач, знижує поверхневий натяг розчинів, забезпечує рівномірний розподіл робочого розчину і відмінне змочування листової поверхні.

Хімічний склад та властивості:

Етоксилати та поліефіри триполісилоксанів
99%
  • Густина 1,0-1,05.
  • Знижує поверхневий натяг розчинів до 20-22 мН/м.

Дія та вплив препарату

  • Підвищує ефективність засобів захисту рослин і добрив завдяки кращому поглинанню та змочуванню, особливо на рослинах вкритих восковим нальотом, пилом і сильно опушених (капуста, ріпак, полин, берізка, види осотів та ін.);
  • збільшує площу покриття рослин робочою рідиною завдяки максимальному розтіканню крапель робочої рідини;
  • усунення дефектів обробки: проникнення препаратів у крону дерев і на нижню сторону листків;
  • знижує витрату води на 20-40%, що дозволяє збільшувати кількість оброблюваної площі за одну заправку обприскувача;
  • сумісний з більшістю пестицидів і агрохімікатів;
  • не проявляє фітотоксичності на оброблюваних культурах, безпечний для навколишнього природного середовища.

Рекомендації щодо застосування

Квантум Гекон особливо необхідний за обприскування рослин контактними фунгіцидами та інсектицидами, для яких повне покриття рослин розчином – обов'язкова умова високої ефективності.

Стандартні норми витрати Квантум Гекон складають 0,025-0,05 л/100 л робочого розчину. При необхідності норма може бути збільшена, але дозування не повинно перевищувати 0,1 л/100л води, оскільки це може призвести до стікання розчину з поверхні листків.

Квантум Гекон підвищує проникність гербіцидів у рослину, що збільшує ризик їх фітотоксичного впливу на культуру. При застосуванні з гербіцидами суцільної дії ризик відсутній.

Під час проведення обприскування рослин витрата робочого розчину складає: для польових, овочевих культур – 200-400 л/га, для винограду та плодових культур – 500-1000 л/га. Робочий розчин готують безпосередньо перед внесенням. Заповнюють бак на 2/3 водою та при перемішуванні послідовно додають компоненти, дочекавшись рівномірного перемішування попереднього компонента. Потім додають Квантум Гекон і доливають воду до повного заповнення бака. Обприскування проводити зранку або ввечері. Оптимальна температура повітря +10-25°С, швидкість вітру до 5 м/с.

Сумісність з іншими агрохімікатами

Квантум Гекон добре сумісний з засобами захисту рослин та іншими добривами. Перед змішуванням рекомендується перевірити сумісність препаратів: тестове приготування робочого розчину не повинне давати осад. Допускається незначне помутніння.