Квантум Хамелеон Добриво-буферизатор

Категорія: Добрива Квантум, Ад'юванти

Виробник: Quantum

Добриво-буферизатор, що діє як підкислювач та кондиціонер робочого розчину, може використовуватись для корекції рН та пом’якшення води перед додаванням інших препаратів у резервуар обприскувача.

Хімічний склад та властивості:

N K2O SO3O
2,0% 2,0% 3,8%

Спеціальна формуляція органічних кислот з буферними властивостями.

Особливості препарату

«КВАНТУМ-ХАМЕЛЕОН» нейтралізує надлишок гідроксид-іонів (OH–) та розчинених солей у воді. Ефект полягає в зниженні рівня рН, що дає оптимальні умови для обприскування та запобігає лужному гідролізу завдяки підтримці рН в ідеальному діапазоні для найвищої ефективності.

«КВАНТУМ-ХАМЕЛЕОН» містить трьохрівневий індикатор (трьохрівневу систему зміни кольору залежно від рН робочого розчину) для ефективного та швидкого контролю. При додаванні препарату колір робочого розчину буде змінюватися від блакитного до зеленого і потім до жовтого залежно від рН (див. фото).

«КВАНТУМ-ХАМЕЛЕОН» є одночасно високоефективним буферизатором робочого розчину: після додавання препарату у воду та встановлення потрібного рівня рН розчин набуває високих буферних властивостей, тобто ефективно утримує рівень рН.

«КВАНТУМ-ХАМЕЛЕОН» нейтралізує розчинені солі, які інгібують здатність води до зміни рН. Це, по суті, пом'якшує жорсткість води і допомагає подолати проблеми фітотоксичності.

«КВАНТУМ-ХАМЕЛЕОН», крім іншого, діє в якості змочувального агента для зниження поверхневого натягу, що забезпечує краще покриття листової поверхні. Він також має проникаючі властивості допомагаючи компонентам робочого розчину краще проникати в рослини. Результатом є більш швидке та ефективне поглинання й ефект від дії агрохімікатів.

«КВАНТУМ-ХАМЕЛЕОН» містить спеціальні компоненти, що запобігають утворенню піни.

Технологія застосування

Добриво-буферізатор, що має підкислюючі властивості з трьохрівневевим контролем рН

Під час використання препарату розчин наочно змінює колір на блакитний, зелений або жовтий залежно від рівня рН води, таким чином, усуваючи необхідність вимірювання рН чи використання тест-смужок (лакмусових папірців).

Вам потрібно після заповнення водою резервуару обприскувача, лише додавати «КВАНТУМ-ХАМЕЛЕОН», поки необхідний діапазон pH не буде досягнуто, що буде видно за забарвленням розчину:

  • рН води складає більше 7: синій колір
  • рН 6-7: зелений колір
  • рН менше 6: жовтий колір

ПРЕПАРАТ МОЖЕ ВИПУСКАТИСЬ У МОДИФІКАЦІЇ БЕ КОЛЬОРОВОГО ІНДИКАТОРА. У ЦЬОМУ ВИПАДКУ ДЛЯ РОЗРАХУНКУ НОРМИ ПРЕПАРАТУ НЕОБХІДНО ПРОВОДИТИ ВИМІРЮВАННЯ рН РОБОЧОГО РОЗЧИНУ АБО ЗВЕРНУТИСЬ ЗА КОНСУЛЬТАЦІЄЮ ДО ПОСТАЧАЛЬНИКА.

Норма витрати препарату складає від 100 до 500 мл на 100 л води залежно від рН води та її жорсткості. Для особливо жорсткої води може бути потрібне використання більшої норми витрати препарату.

Рекомендується попереднє тестове визначення необхідної дози препарату в невеликому об’ємі води. Необхідно лише відміряти 1л води і потім за допомогою мірного посуду (можливо використовувати і звичайний медичний шприц) визначити кількість препарату, що необхідно додати у воду для досягнення потрібного рівня рН (що визначається кольором розчину – див. вище).

ЗАВЖДИ ДОДАВАТИ ПРЕПАРАТ У БАК ОБПРИСКУВАЧА ПЕРЕД ПЕСТИЦИДАМИ ТА ІНШИМИ АГРОХІМІКАТАМИ. Перед застосуванням препарат рекомендується добре збовтати.