Квантум К-Трин

Категорія: Добрива Квантум, Функціональні мікродобрива

Виробник: Quantum

Концентроване калійне добриво, кондиціонер ґрунту, коректор засолення. Використовується у системах зрошення та ферфигації овочевих, плодових, декоративних культур та газонних трав для зниження засоленості ґрунту в прикореневій зоні.

Хімічний склад та властивості:

K2O органічні кислоти
15,0% (150 г/л) 19,0% (190 г/л)

pH - 6,0-7,0. Густина - 1,10 - 1,15 кг/л.

Дія і вплив мікродобрива

  • Корекції надлишкової засоленості ґрунту і поливної води, за рахунок зменшення розчинних солей у кореневій зоні (обмінного натрію, хлору та інших солей);
  • Покращення структури ґрунту та запобігання його деградації;
  • Профілактики дефіциту та забезпечення рослин калієм.

Накопичення в ґрунтах легко розчинних солей (хлоридів, сульфатів і карбонатів натрію, магнію або кальцію) призводять до засолення ґрунтів і дисперсії колоїдів, що руйнують структуру ґрунту, знижують аерацію. Наслідком засолення є ущільнення або заболочування ґрунтів, що погіршує його повітряний режим, знижує доступність елементів живлення, пригнічує ріст кореневої системи та призводить до поширення кореневих хвороб.

Спеціальний комплекс калію добрива Квантум К-Трин: витісняє іони натрію та інших солей з ґрунтового комплексу, сприяє їх розчиненню; поліпшує обмін катіонів, підвищує мобільність та доступність поживних речовин. Це покращує структуру ґрунту, його аерацію і здатність до утримання води, створюючи тим самим оптимальні умови для росту кореневої системи та покращення доступності макро- і мікроелементів.

Фертигація

Норма застосування залежить від ступеню засолення ґрунту та чутливості культур.
При високому рівні засолення, помірній чутливості рослин до рівня солей у ґрунті – 9,0-10,0 л/га.
Середня засоленість, при помірній чутливості рослин – 5,0- 7,0 л/га.
Підтримуюча норма становить 2,5-5,0 л/га.

Найкращі результати досягаються з використанням декількох застосувань, але не більше ніж чотири рази на рік. Регулярне застосування при зрошенні корегує мінералізацію поливної води дозволяє знизити ймовірність збільшення солоності.